October 1, 2020

3 vanliga myter om kredit

Är alla lån dyra, är alla krediter dåliga val och har alla lån dolda avgifter? Kortfattat är svaret på alla dessa frågor nej.

Finans och krediter är sällan något man pratar om ifall man inte är tvungen. Det är en trend som vi på Mynt vill bryta.

Här är därför tre vanliga myter om lån som inte är sanna. I alla fall i vårt fall.

Alla lån är dyra

Den största lögnen av dem alla är att alla lån är dyra. Tyvärr grundar sig alla lögner på något.

Lån kan bli väldigt dyra när de används på fel sätt.

Ett lån ska aldrig tas för att köpa saker som företaget inte behöver eller någonsin kommer ha råd med. Istället bör ett lån ses som en möjlighet att investera framtida kapital i en nuvarande expansion.

Tar man ett lån har man dålig ekonomi

Det är långt ifrån sant att alla som nyttjar krediter har dålig ekonomi. I somliga fall kan till och med motsatsen vara sann.

När ett företag tar en kredit kan det innebära en satsning vid precis rätt ögonblick. På sikt kan det göra stor skillnad för expansionens framgång. Läs gärna mer om när du bör ta ett företagslån för att vara säker på att tiden är rätt.

Många försöker ta lån för att lösa en dålig ekonomisk situation, det är sällan en bra utgångspunkt.

Det finns alltid dolda avgifter

Ett bra lån har inga avgifter som du inte räknat med från början. Några sådana avgifter som dyker upp är uppläggningsavgifter, avikostnader och förseningsavgifter.

Problemet med dessa avgifter är inte egentligen att de finns. En långivare har rätt att ta betalt av den som lånar. Det ifrågasättbara finns snarare i hur låntagaren får reda på avgifterna.

Vissa lån tar dock till fula knep. Avgifter kan vara dolda långt ner i det finstilta, i villkor som är svåra att hitta på hemsidan. På så sätt kan låneföretaget vara nästan säkert på att kunden missar dem.

Med en välmenande långivare slipper du dolda avgifter.

Mynt - ett lån du kan lita på

Vi har varit med ett tag, och känner igen ett oschysst lån när vi ser det. Vi försöker vara motsatsen till det. Ett snabbt lån, med schyssta villkor och utan dolda avgifter.

Låter det som rätt val för ditt företag? Hör av dig så snackar vi om saken. Vi finns tillgängliga på telefon 010 198 0300 eller på mejl info@mynt.se.

November 26, 2020

Begränsad alkoholförsäljning kan slå hårt

Nya riktlinjer hindrar restauranger och barer från att sälja alkohol efter klockan 22:00. För många i branschen står alkoholförsäljningen för knappt hälften av intäkterna.

November 19, 2020

6 sätt att digitalisera företaget

Den nuvarande situationen med social distans och hemmakontor har öppnat mångas ögon för behovet av digitalisering. I det här blogginlägget går vi igenom några av sätten som ditt företag kan utvecklas i rätt riktning för framtiden.

November 11, 2020

Så handlar kunder på nätet

Företag och kunder har hunnit vänja sig vid social distans, hemmakontor och handspritande. Spelplanen för näthandel har förändrats - men hur? Vi kikar närmare på fyra tydliga trender.

November 5, 2020

Hur funkar factoring?

Kärt barn har många namn, och factoring är inget undantag. Fakturafinansiering, factoring, fakturabelåning, fakturaköp är alla namn på liknande saker. Med det finns vissa skillnader som kan vara bra att veta. Men hur funkar det egentligen?

October 29, 2020

Nystartade företag trotsar trenden

I pandemins fotspår syns mest tragedier och konkurser, men det finns delar av arbetsmarknaden som trotsar trenden. Oväntat många nya företag har fötts under karantän.

October 22, 2020

3 fördelar med företagskort

Alla har vi hört om dem, men vad innebär egentligen ett företagskort för ditt företag? Vi har listat tre fördelar för den som väljer att använda företagskort.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse, marknadsföra oss bättre och förenkla vår tjänst. Du kan läsa mer om vilka cookies vi använder i våra Integritetspolicy.