October 8, 2020

Checkkredit - vad, hur och när?

En checkkredit är en typ av lån, men hur funkar de egentligen? När och hur används de? Det tar vi reda på här.

Ordet checkkredit är inte lika välbekant som lån eller avbetalning. De är dock inte så olika, egentligen.

Alla tre har med företagets ekonomi att göra, och alla hjälper till på olika sätt. I det här inlägget pratar vi om vad en checkkredit är.

Vad är en checkkredit?

En checkkredit är ett stående lån. Företaget får på så sätt tillgång till extra pengar när de behövs. Ett passivt lån, så att säga.

På samma sätt som ett kreditkort inte kostar när det inte används gör inte heller en checkkredit det. Du betalar bara för pengarna du använder, när du använder dem.

Checkkredit, kreditkonto, företagskredit - vad ska jag välja?

En första blick på lånemarknaden räcker ofta för att ge upp. Just den här frågan är dock enkel. Checkkrediter har många namn, och kan kallas checkkredit, kreditkonto, företagskredit, kreditlina och rörelsekredit.

Vilket namn som används varierar mellan bolagen, men i botten är konceptet detsamma. Det är en kredit som finns tillgänglig när och där den behövs.

Vad krävs för att få en checkkredit?

För att beviljas en checkkredit behöver företaget ha en stabil ekonomi och lovande framtidsutsikter. Därifrån går vi på Mynt in och undersöker varje unikt fall.

Genom att granska varje enskilt företag kan vi försäkra oss om att lånet betalas tillbaka. På så sätt kan vi hålla ner våra räntor och fortsätta vara ett konkurrenskraftigt alternativ.

Hur används en checkkredit?

En checkkredit nyttjas oftast när företagets ekonomi inte räcker till för nya satsningar och investeringar.

Några exempel på sådana expansioner kan vara ett nytt kontor, nyanställningar eller utveckling och inköp av nya produkter.

Vid dessa investeringar hänger framgången på att ha tillräckligt med rörligt kapital.

Kanske behöver företaget inom ett par månader en större lokal. Just nu räcker budgeten bara till en mindre, och en flytt måste ske. Hellre än att flytta ett helt kontor två gånger under några månaders tid, satsar företaget på det större kontoret på en gång.

En checkkredit kan på så sätt möjliggöra tillväxt.

Checkkredit med betalningsanmärkningar

På Mynt ger vi alla en chans. En kreditanmärkning är inte ett nej i sig, utan vi ser till hela företagets ekonomi som helhet.

Den checkkredit vi gör görs dessutom genom Bisnode istället för UC. Det innebär att våra kreditupplysningar inte påverkar din eller företagets kreditvärdighet i framtiden.

En checkkredit du kan lita på

På Mynt ser vi varje enskilt företag, och brinner för att hjälpa det nå sin fulla potential. Våra checkkrediter är därför fria från dolda avgifter och krångliga villkor.

Är du och ditt företag redo att ta nästa steg i finansieringen? Hör av dig! Vi hjälper dig gärna att ta fram de bästa alternativen för dig på info@mynt.se eller 101 198 0300.

November 26, 2020

Begränsad alkoholförsäljning kan slå hårt

Nya riktlinjer hindrar restauranger och barer från att sälja alkohol efter klockan 22:00. För många i branschen står alkoholförsäljningen för knappt hälften av intäkterna.

November 19, 2020

6 sätt att digitalisera företaget

Den nuvarande situationen med social distans och hemmakontor har öppnat mångas ögon för behovet av digitalisering. I det här blogginlägget går vi igenom några av sätten som ditt företag kan utvecklas i rätt riktning för framtiden.

November 11, 2020

Så handlar kunder på nätet

Företag och kunder har hunnit vänja sig vid social distans, hemmakontor och handspritande. Spelplanen för näthandel har förändrats - men hur? Vi kikar närmare på fyra tydliga trender.

November 5, 2020

Hur funkar factoring?

Kärt barn har många namn, och factoring är inget undantag. Fakturafinansiering, factoring, fakturabelåning, fakturaköp är alla namn på liknande saker. Med det finns vissa skillnader som kan vara bra att veta. Men hur funkar det egentligen?

October 29, 2020

Nystartade företag trotsar trenden

I pandemins fotspår syns mest tragedier och konkurser, men det finns delar av arbetsmarknaden som trotsar trenden. Oväntat många nya företag har fötts under karantän.

October 22, 2020

3 fördelar med företagskort

Alla har vi hört om dem, men vad innebär egentligen ett företagskort för ditt företag? Vi har listat tre fördelar för den som väljer att använda företagskort.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse, marknadsföra oss bättre och förenkla vår tjänst. Du kan läsa mer om vilka cookies vi använder i våra Integritetspolicy.