Checkkredit

En flexibel checkkredit kan öka ditt företags framgång och säkra din trygghet.

Vad är en checkkredit?

En checkkredit är som ett sorts lånekonto som du kan göra uttag ifrån när du vill. Alla företag har perioder när det är kan vara tunnt i kassan, tex under löneutbetalningar, under perioder med låg försäljning, när kunder betalar fakturor sent, eller när företaget står inför oförutsedda utgifter. En checkkredit kan betyda skillnaden mellan att behova stänga ner verksamheten eller att klara sig igenom oskadad.

Med en checkkredit får företaget en kreditlimit som kan användas när den behövs. Det är lite som ett kreditkort där man kan spendera upp till en maximal kreditlimit. Allt eftersom man återbetalar med kassa som företaget tjänar över tiden återgår den tillgängliga krediten till den ursprungliga kreditlimiten. Checkkrediten är en av de mest populära finansieringsalternativen då den ger hög flexibilitet.

Hur kan mitt företag dra nytta av en checkkredit?

Alla företag behöver likvida medel för att driva sin affär men ibland finns det helt enkelt inte tillräckligt med kassa just när man behöver det. Kanske väntar du på att en stor kund ska betala sin faktura eller kanske behöver du köpa in en ny maskin eller utrustning. Sådanna situationer kan alvarligt påverka kassaflödet och hota stabiliteten på ditt företag. Med en checkkredit på plats kan du däremot hantera tuffa perioder med högt förtroende.

Använt på rätt sätt kan en checkkredit vara ett mycket fördelaktigt sätt att finansiera sitt företag. Med hög flexibilitet ger den möjlighet att brygga några av de osäkraste perioderna. Exempel på när en checkkredit är fördelaktig kan vara när ditt företag:

  • Ska anställa nya personer för att bemöta ökad efterfågan på era tjänster
  • Köpa in ny utrustning eller nya maskiner
  • Öppna ett nytt kontor eller expandera till fler städer
  • Köpa in ytterligare lager för att förbereda inför period med högre försäljning

En checkkredit är kort och gott ett bra verktyg för att jämna ut problem som kan uppstå under volatila perioder. Med en checkkredit kan man känna sig lugn eftersom man då har pengar tillgängliga när man behöver dem som mest.

Traditionella sättet att ansöka om en checkkredit

Det traditionella sättet att få en checkkredit är att ansöka hos en bank eller en annat finansiellt institut. En ansökan innebär för det mesta minst ett personligt möte, förberedande av budget och affärsplaner samt en slutlig subjektiv bedömning av ditt företag och dess ledning. För det mesta finns det en fast tickande avgift för att ha tillgång till en checkkredit oavsett om du använder den eller inte (en så kallad limitavgift) samt en kostnad på förbrukat kapital. Ofta finns det även en uppläggingsavgift. Som sökanden är det därför viktigt att vara medveten om vad man skriver upp sig på och hur mycket det egentligen kostar i slutändan.

Checkkredit på Mynt

På Mynt erbjuder vi en oerhört enkel checkkredit. Du registrerar dig via vår onboarding som är anpassad för små företag och du blir direkt presenterad den kreditlimit vi kan erbjuda. Vi tar ingen uppläggningsavgift eller löpande limitavgift. Om du väljer att utnyttja din kredit tar vi endast betalt för beloppet du faktiskt utnyttjar. När du inte behöver pengarna mer kan du återbetala när som helst. Du betalar därför endast för det du använder.

Vår grundinställning är att alla företag ska kunna få ett rättvist och schysst lån i förhållande till företagets prestation. Går det generellt sett bra för ett företag ska man kunna få pengar till mycket bra villkor. Därför jobbar vi helst med dagsfärska siffror genom koppling till bank eller bokföring. Desto mer information vi får tillgång till, desto bättre villkor vi kan erbjuda. Mynt kombinerar hög teknologi med sunt förnuft för att skapa ett bättre finansiellt alternativ.

Kom igång med Mynt idag

Att registrera sig är gratis, inte bindande
och påverkar inte kreditvärdigheten.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse, marknadsföra oss bättre och förenkla vår tjänst. Du kan läsa mer om vilka cookies vi använder i våra Integritetspolicy.